Γραφικό ΠΑΑ

Το Μέτρο 16 «Συνεργασία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, έχει ως στόχο τη στήριξη του Αγροτικού Τομέα μέσω δραστηριοτήτων που προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των αγροτών και των παραγόντων του αγροδιατροφικού τομέα (όπως πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς, σύμβουλοι, φορείς τεχνογνωσίας), ώστε να εργαστούν από κοινού για την υλοποίηση έργων καινοτομίας. 

Στις 28 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ημερίδα με τίτλο «Συνεργαζόμαστε για την καινοτομία στη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον: Δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων Μέτρου 16». Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η πρόσκληση για χρηματοδότηση προτάσεων από το Μέτρο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια όπου συζητήθηκαν ιδέες των παραγωγών, με σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων και συνεργασιών. Μέλη των εταιρειών RISE και Seven Sigma είχαν ενεργό ρόλο στην ημερίδα, τόσο στην παρουσίαση της πρόσκλησης του προγράμματος όσο και στην συμμετοχή στα εργαστήρια που έλαβαν χώρα στη συνέχεια.

Για το ίδιο Μέτρο, ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης και η πρόσκληση του Μέτρου 16, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και υποστήριξη των φορέων αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναδείχθηκαν σχετικές ανάγκες ως προς τους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας στον αγροδιατροφικό τομέα ενώ τέλος, δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προβούν σε ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, συμμετείχαν ενεργά μέλη των εταιρειών Rise και Seven Sigma.


Ετικέτες

Προσθήκη νέου σχολίου

Απλό κείμενο

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.