Πώς να δημιουργήσετε ένα τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στην επιχείρησή σας

microscope

Ένα τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) δύναται να αποτελέσει εφαλτήριο για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Ωστόσο, η δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος αποτελεί μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί αρκετούς πόρους.

Project F.INN - Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων

Food Industry Image
Το Project F.INN,  Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων είναι μια πρωτοβουλία του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» η οποία υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Διαδικτυακό Εργαστήριο της Seven Sigma για τις ΜΚΟ της Ελλάδας

CSR - NGO

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας Seven Sigma και σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ethelon, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 το διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο “Στρατηγικές προκλήσεις και μυστικά επιτυχίας των ελληνικών ΜΚΟ”, το οποίο παρακολούθησαν δεκάδες οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

Στρατηγικές Προκλήσεις και Μυστικά Επιτυχίας των Ελληνικών ΜΚΟ

Flyer
Σας προσκαλούμε στο εργαστήριο «Στρατηγικές Προκλήσεις και Μυστικά Επιτυχίας των Ελληνικών ΜΚΟ» που θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 18:30 -  20:45 το απόγευμα.

Οι τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων

food industry trends

Αν και η αγροδιατροφική βιομηχανία θεωρείται ότι υιοθετεί τις αλλαγές με πολύ αργούς ρυθμούς συγκριτικά με άλλους κλάδους, αναμένεται να αλλάξει περισσότερο τα επόμενα 10 χρόνια από ό, τι κατά τα τελευταία 50 (Accenture, 2017). Ο επερχόμενος μετασχηματισμός προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η κλιματική  αλλαγή (π.χ.

Το Νέο Επιχειρηματικό Περιβάλλον στην Εποχή του COVID-19

COVID-19 Image

Η ασθένεια COVID-19, που προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 χαρακτηρίστηκε ως «πανδημία» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ οι χώρες ανά τον κόσμο φαίνονται ανήμπορες ως προς την εφαρμογή αποτελεσματικών λύσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ετικέτες

6 Λόγοι Που Μας Κάνουν Να Αισθανόμαστε Άβολα Με Την Καινοτομία

lack_of_innovation

Όταν αναφερόμαστε στην έννοια της καινοτομίας, αρκετά συχνά παραλείπουμε το γεγονός πως δεν διαθέτουν όλοι την ίδια εξοικείωση με τον όρο. Ορισμένοι προτιμούν να τηρούν ευλαβικά ένα σταθερό πρόγραμμα και να ακολουθούν μία καθησυχαστική ρουτίνα, παρά να ρισκάρουν προχωρώντας σε αλλαγές που διαταράσσουν το προβλέψιμο πλαίσιο ενεργειών τους.

Η καινοτομία ως παράγοντας επιτυχίας και ανάπτυξης

business innovation

Σύμφωνα με ένα παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», από το 2008 μέχρι το 2014 υπολογίζεται ότι εξαφανίστηκαν πάνω από 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελληνική αγορά.

Συμμετοχή της Seven Sigma στο συνέδριο «Καινοτόμες Τεχνολογίες Επεξεργασίας Αποβλήτων και Ανακύκλωσης Νερού για τη Βιομηχανία Τροφίμων»

Image

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Eρευνητικό Kέντρο «Δημόκριτος» διοργάνωσε συνέδριο με τίτλο «Καινοτόμες Τεχνολογίες Επεξεργασίας Αποβλήτων και Ανακύκλωσης Νερού για τη Βιομηχανία Τροφίμων» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Life PureAgroH2O.

Ετικέτες