Καινοτομία στην Εστίαση: Η περίπτωση του Curry Express

Curry Express Picture
Ακούμε συχνά για την έννοια της «καινοτομίας» και τη σημασία της στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μίας επιχείρησης, ενός οργανισμού, ή ακόμη και μίας χώρας. Η λέξη καινοτομία χρησιμοποιείται τόσο συχνά, που πλέον το περιεχόμενό της έχει αρχίσει να χάνει το πραγματικό του νόημα και σημασία.

Εκδήλωση: Οι Επιχειρήσεις Τροφίμων καθορίζουν τις ερευνητικές προτεραιότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ

Webinar Screenshot

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα και ο ΣΕΒΤ διοργάνωσαν τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Οι επιχειρήσεις Τροφίμων καθορίζουν τις ερευνητικές προτεραιότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027».

Στην εκδήλωση αυτή τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα για:

Ετικέτες

Εκδήλωση: Οι Επιχειρήσεις Τροφίμων καθορίζουν τις ερευνητικές προτεραιότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027

Webinar, December 16, 2020

Έχουν ενεργό ρόλο οι επιχειρήσεις τροφίμων στον καθορισμό των ερευνητικών προτεραιοτήτων; Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζουν οι επιχειρήσεις από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτή; Μπορεί η ανάπτυξη συνεργατικών έργων να οδηγήσει σε επιχειρηματικές ευκαιρίες;

Ετικέτες

Project F.INN - Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων

Food Industry Image
Το Project F.INN,  Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων είναι μια πρωτοβουλία του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» η οποία υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων

food industry trends

Αν και η αγροδιατροφική βιομηχανία θεωρείται ότι υιοθετεί τις αλλαγές με πολύ αργούς ρυθμούς συγκριτικά με άλλους κλάδους, αναμένεται να αλλάξει περισσότερο τα επόμενα 10 χρόνια από ό, τι κατά τα τελευταία 50 (Accenture, 2017). Ο επερχόμενος μετασχηματισμός προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η κλιματική  αλλαγή (π.χ.

Συμμετοχή της Seven Sigma στο συνέδριο «Καινοτόμες Τεχνολογίες Επεξεργασίας Αποβλήτων και Ανακύκλωσης Νερού για τη Βιομηχανία Τροφίμων»

Image

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Eρευνητικό Kέντρο «Δημόκριτος» διοργάνωσε συνέδριο με τίτλο «Καινοτόμες Τεχνολογίες Επεξεργασίας Αποβλήτων και Ανακύκλωσης Νερού για τη Βιομηχανία Τροφίμων» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Life PureAgroH2O.

Ετικέτες

Συμμετοχή στην Εκδήλωση: «Έρευνα & Καινοτομία: Πυλώνες Ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων»

Image

Στις 5 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Έρευνα & Καινοτομία: Πυλώνες Ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων» στην Αίγλη Ζαπείου, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life».